Hoe wordt wijn gemaakt

Hoe wordt wijn gemaakt?

Wijn is een hele bekende alcoholische drank wat door veel mensen wordt gedronken. Er zijn veel verschillende soorten wijn te verkrijgen, toch worden ze allemaal op dezelfde manier gemaakt, de ingrediënten zullen alleen wat verschillen van elkaar. Wijn ontstaat doordat de sap van druiven wordt vergist, wijn bestaat onder andere uit water, suikers, en alcohol, dan komen er nog een aantal stoffen vrij tijdens het proces. Wijn wordt dus vooral gemaakt van gedroogde druiven, bij een rode wijn worden er rode druiven gebruikt en bij een witte wijn worden vaak lichter gekleurde druiven gebruikt. Door het gebruik van verschillende druiven krijg je ook een andere smaak aan de wijn en is geen een wijn hetzelfde. Druiven worden ook op diverse plekken verbouwd en door de verschillende klimaten en omstandigheden zullen niet alle druiven hetzelfde smaken, ook in de druivensoorten zit veel verschil. De ene druif is zoet en de wijn wordt dan ook wat zoeter en de andere druif heeft een wat bittere smaak, hier zal de wijn dan ook wat van weg hebben.

De geschiedenis van wijn

Wijn gaat heel wat jaren terug in de tijd, uit verschillende bronnen blijkt dat de wijnbouw al gebeurde in 3000 voor Christus. In die tijd werd er vooral wijn geproduceerd door de Egyptenaren, later kwam de productie ook naar Griekenland en daarna kamen er meer landen die ontdekten dat wijn kon worden gemaakt. Op een gegeven moment werd het zo populair en vooral in Italië, dit werd in die tijd ook wel het land van de wijn genoemd. Hierna namen de Romeinen het over en lieten de rest van Europa ook kennis maken met de productie van wijn. Door de jaren heen is wijn wel iets aangepast en zijn er enorm veel soorten bijgekomen, maar toch is wijn niet heel veel veranderd. In de begin jaren van de productie van wijn werd er vooral jonge wijn gedronken omdat het toen nog niet zo lang in de fles kon blijven. Tegenwoordig maken we gebruik van kurk, hierdoor kan je de wijn langer bewaren in de fles zonder dat smaak minder wordt of de wijn bederft.

Veel verschillende soorten wijn

Er zijn natuurlijk heel veel diverse soorten wijn te verkrijgen, ten eerste is er al onderscheid in rode wijn, witte wijn en rosé, hieronder vallen ook nog weer veel verschillende soorten. De ene is zoet en de andere heeft een wat droge of beter gezegd bittere nasmaak. Niet iedereen houdt van dezelfde wijn en daarom is het juist goed dat er zoveel soorten te verkrijgen zijn. Toch kan de keuze hierdoor wel wat lastiger worden en niet iedere zoete witte wijn is hetzelfde, dit geld ook bij andere wijnen. Voor het uitzoeken van de juiste wijn kunt u het beste naar een wijnhandel gaan, hier kunt u vragen stellen en informatie krijgen over de verschillende wijnen waar u uit kunt kiezen. Bent u op zoek naar een wijnhandel in de buurt van Amsterdam, neem dan een kijkje op VKwijn.nl, tevens kunt u hier de wijn online bestellen wat erg gemakkelijk is.