Kaas: zo Hollands, zo lekker

Er is waarschijnlijk niets wat nog Hollandser is dan ons eigen oude vertrouwde stukje kaas. Het zal ook onwaarschijnlijk zijn dat dat product ooit uit schappen verdwijnt, en ze zullen mij er ook absoluut geen plezier mee doen. Zelf ben ik ook een enorme liefhebber van kaas, en met mij nog vele vele anderen. Kaas is ook te combineren met een heleboel zaken, zoals bijvoorbeeld een goede rode wijn. In Frankrijk hebben ze zelfs kazen gemaakt die heerlijk combineren met hun merlots en andere bekende Franse merken. De veelzijdigheid van kaas is wellicht de grote kracht. Zelf at ik vroeger de jong belegen, tegenwoordig eet ik eerder de 20+ of 30+. Natuurlijk doe ik dat met frisse tegenzin, maar ook de magere kazen smaken heerlijk. Het maakt mij dus eigenlijk niet uit, kaas is kaas, kaas is lekker.

Een heel proces

Toch is het maken van kaas nog een heel proces. Waarschijnlijk is het voor de kenner en de insider een makkelijk proces, maar voor een leek als ik is het nog best een lastig iets. Je hebt ook voldoende kaaswinkels, zelfs bij mij in het dorp zit er één,  die heel erg gespecialiseerd zijn op het gebied van kaas. Daarnaast weten ze je alles te vertellen over welk type kaas je het beste bij welke wijn kan eten. Toch fijn om zoiets om de hoek te hebben in een dorp wat nou niet echt overloopt van activiteit.

Het kan ook online

Gelukkig kun je online ook voldoende kaaswinkels tegenkomen. Zoals http://www.kaaswinkelalmere.nl/, hier verkopen ze de lekkerste kazen en hier is voldoende deskundig advies te vinden over welke kaas het lekkerst is bij welke wijn. Je kunt hier ook een hele kaas kopen, zodat je weer even vooruit kan. Als je kaas gekoeld bewaart, kan het erg lang mee gaan en heb je er heel erg lang plezier van. Eet smakelijk!

kaas