Kater na teveel rode wijn

Kater na teveel rode wijn?
Je was op een gezellig feestje, met je vrienden en daar hoort natuurlijk bij een glaasje bier (of ander soort alcohol drank). Maar dan ga je bijvoorbeeld in een wedstrijdje met een vriend om wie het meeste op kan drinken, maar daarbij besef je niet hoeveel je op hebt en zo heb je teveel alcohol genuttigd. Zo eindigt gelijk je feestje om dat je geen beheersing over jezelf hebt meer en je wordt naar huis gedragen. In de ochtend word je wakker met hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid etc. Dit zijn symptomen van een ‘Kater’.
Ben je een persoon die vaak een kater heeft ? dan heb je daar zeker genoeg van en zoek je naar een oplossing. De beste oplossing is zeker minder/niet drinken, maar dat is moeilijk als je vaak drinkt en daar hebben we aan gedacht en er is een mogelijkheid om je kater te verminderen! Maar je vraagt je vast eerst wel af wat er met precies in je lichaam gebeurt bij een kater voordat je naar oplossingen gaat zoeken.

Hoe ontstaat een kater?
Wat dus precies bij zo een kater gebeurt is dat je vooral vochtverlies leidt. Alcohol stimuleert de vochtafdrijving waardoor het lichaam uitdroogt.
Alcohol zorgt er voor dat de nieren veel water uitscheiden. Wat daardoor ontstaat is dat er veel ongeconcentreerde waterachtige urine komt. Door het vochtverlies voelt iemand zich de volgende dag slap en moe en heeft een droge mond. Bij sterke drank krijgt iemand nog minder vocht binnen dan bij bier, waardoor de kater heftiger is. Het is ook zo dat er dat ze in de zuidelijke landen ze iets op dat vochtverlies gevonden hebben. Ze drinken water tussendoor. Bij een karaf wijn bestellen ze altijd een karaf water. Dus dit zou ook een manier kunnen zijn om het te voorkomen, maar ook een anti kater pil kan je de juiste oplossing geven voor een ‘kater’.

Hangovercaps
Hangovercaps is een middel tegen de kater. Het is dus afhankelijk van hoe hoog de heftigheid is en dat kan je berekenen door de conditie van de lever, welke mede wordt bepaald door erfelijkheid en levensstijl. Door de Hangovercaps in te nemen, en dat doe je voor je alcohol drinkt, krijgt je lever een optimale ondersteuning en heb jij de volgende morgen geen kater, dat betekent niet uitzieken die dag. Wat de Hangovercaps ook doen, is dat het je ook de nodige extra energie geeft voor het uitgaan! Helpt ook tegen bier.