kook workshop Amsterdam

Dit leer je tijdens een Italiaanse kook workshop Amsterdam
Houd je van Italiaans eten, dan is een kookcursus Italiaans bij een kookstudio Amsterdam een aanrader. Tijdens een kookworkshop Amsterdam maak je kennis met de rijkdom en diversiteit van de Italiaanse keuken. De kook workshop Amsterdam richt zich op basisvaardigheden van de Italiaanse keuken, zoals over de productie en het gebruik van verschillende soorten olijfolie. Maar er is ook een kookworkshop Amsterdam waarbij er in het bijzonder wordt ingegaan op een regio, denk aan Sicilië met de beroemde Siciliaanse keuken.

kookcursus-amsterdam

Leer hoe je verse pasta maakt
Belangrijk voor de Italiaanse keuken is natuurlijk pasta. Tijdens een kookcursus Amsterdam leer je over alle soorten pasta en hoe je deze het beste kunt serveren. Denk aan pastasoorten als spaghetti, pappardelle, gnocchi en farfalle. Natuurlijk gaat er niets boven verse pasta. Tijdens de kook workshop Amsterdam leer je hoe je verse pasta bereid, welke ingrediënten ervoor nodig zijn en wat de fijne kneepjes zijn van het kneden en bewerken van het deeg. Tijdens een kookworkshop Amsterdam maak je kennis met de rijkdom en diversiteit van de Italiaanse keuken.

Nóg meer leren over de Italiaanse keuken
Er zijn ook cursussen die zich juist op andere aspecten richten van de Italiaanse keuken. Zo kan een kookcursus Amsterdam bijvoorbeeld in het teken staan van pizza, of de Italiaanse rijstsoort risotto, waarbij je originele risotto gerechten leert te maken. De recepten krijg je na afloop mee naar huis, zodat je ze ook voor vrienden of familie kunt maken. Ook zijn er Italiaanse kooklessen die in het teken staan van vleesbereiding. Je leert hier hoe je de smaak van vlees goed tot zijn recht laat komen. Vlees is immers een groot onderdeel van de Italiaanse keuken, denk aan de secondi piatti, wat altijd bestaat uit een vlees- of visschotel. Ben je een zoetekauw, dan is een kookworkshop Amsterdam die speciaal in het teken staat van zoete nagerechten, een aanrader. Hier leer je hoe je de lekkerste tiramisu maakt, of zoete panna cotta.