Lekkere rode wijn

Geregeld komen er mensen bij ons in de wijnwinkel met de vraag: ‘Ik ben op zoek naar een lekkere rode wijn’. Of iemand een glas rode wijn als lekker ervaart is afhankelijk van persoonlijke smaak. Zodra ons deze vraag gesteld wordt rennen wij niet direct naar een bepaalde fles rode wijn om deze aan te bevelen.

Vraag door om erachter te komen wat iemand een lekkere rode wijn vind
Het is de kunst om door middel van vragen te stellen erachter te komen wat iemand lekker vind. Drinkt de persoon vaak wijn? Van wat voor een soort rode wijn houdt de persoon? Is dit een soepele, krachtige of kruidige rode wijn? Heeft de persoon een voorkeur qua wijnlanden of wijnstreken? Een niet onbelangrijke vraag, wat wil de persoon ongeveer uitgeven aan een fles wijn? Zodra je deze informatie vergaard hebt kun je een aantal wijnen adviseren die bij de behoefte van de klant aansluiten.

Iemand die niet vaak wijn drinkt en van soepele rode wijn houdt kun je bijvoorbeeld een Merlot aanbieden. Een Merlot wijn staat erom bekend gemoedelijk in de mond te zijn, dit is ook de reden waarom een Merlot bij bijna al de restaurants als huiswijn wordt ingezet.

Zegt prijs iets over hoe lekker een rode wijn is?
Prijs zegt niets over hoe lekker een rode wijn is. Je hebt al kwalitatief hoogstaande rode wijnen vanaf ongeveer € 5,- per fles. Het wil per definitie niet zeggen dat een rode wijn van € 15,- per fles beter is dan die van € 5,-. Het is de kunst naar de neusjes van de zalm op zoek te gaan. Een beetje wijnspecialist biedt uitsluitend kwaliteitswijnen aan waardoor het hier qua kwaliteit altijd wel goed zit. Ons advies is dan ook om je wijn bij vakbekwame wijnkenners te kopen en je daar te laten adviseren in plaats van in de supermarkt op de gok een fles rode wijn uit het rek te pakken. Het zou zonde van je geld zijn wanneer de rode wijn niet lekker is. Door je wijn bij een wijnspeciaalzaak te kopen verklein je deze kans.

Lekkere rode wijn kopen
Ben je op zoek naar een lekkere rode wijn en kom je uit Noord Brabant? Neem dan is een kijkje bij Bosch Wijnkopers in Boxtel, zij beschikken over een prachtige wijnspeciaalzaak en staan erom bekend klanten uitstekend te begeleiden bij hun wijnkeuze. Deze wijnwinkel is van donderdag t/m zaterdag van 10.00-18.00 uur geopend en het adres is Breukelsestraat 12, 5281 HD te Boxtel. Wil je liever je rode wijn online kopen? Neem dan is een kijkje op de website van Wijnpakkettenonline, zij hebben een ruim aanbod van rode wijnen en bieden uitsluitend kwaliteitswijnen aan.