Rode wijn

De wijnwereld lijkt vol van alleen nog maar goed nieuws over de verkoopresultaten van rode wijn. Deze overtroffen de afgelopen jaren alle verwachtingen die topvinologen hadden voorspeld. Maar waardoor is het drinken van rode wijn en investeren in rode wijn eigenlijk zo hot?

Rode wijn versterkt het mensenlichaam
Er zijn tal van onderzoeken gedaan waaruit is gebleken dat het drinken van rode wijn gezond is voor het menselijk lichaam. Mensen die met mate rode wijn nuttigen versterken hun afweersysteem tegen bijvoorbeeld een verkoudheid en hart en vaatziekten.

Magnum flessen
Hoewel de meeste wijndrinkers denken in termen van oogst en vintage, is het grote nieuws dat het grote geld niet in de druiven maar in de flessen zit. Steeds meer ziet u magnum wijnflessen op de markt. Deze hebben een uitstraling van jewelste. Flessen met smoel waar  je mee kunt thuiskomen. Deze magnum wijnflessen zijn een feest om leeg te schenken! De verwachtingen zijn dan ook dat deze flessen in productie alsmaar zullen toenemen en de populariteit hiervan nog verder zal stijgen.

China is op grote schaal rode wijn aan het produceren
Steeds meer sjeiks en Chinezen hebben doorgekregen dat investeren in de juiste rode wijn lucratief is voor de toekomst. Indien men in de juiste rode wijn investeerd zal deze naarmate de rode wijn ouder wordt in waarde stijgen. De wijnboeren in Frankrijk die deze populaire verzamelwijnen of beleggingswijnen produceren kunnen de vraag niet aan. In China is men hierdoor de populaire rode druivensoorten zoals de Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Malbec al aan het kopiëren. Zij hebben in Frankrijk grote wijnhuizen opgekocht, gekeken hoe de perfecte wijnen tot stand komen en hebben deze druivenstokken inmiddels al aangeplant in China. Verwachting is dat het enkel een kwestie van tijd is voordat China de wijnmarkt gaat bestoken met het aanbieden van wijnen. Of dit positief nieuws is laten wij in het midden, dit zal de tijd uitwijzen!

Online wijn kopen
De concurrentie is wereldwijd en dus ook in Nederland moordend op het gebied van online wijn verkopen. Vaak rekenen de internetwinkels bij bestellingen boven een bepaald bedrag geen verzendkosten meer. Ook zijn er in Nederland veel online wijn webwinkels die garanderen dat je de wijn de volgende dag in huis hebt indien er op werkdagen wordt besteld. Morgen een barbecue en niet wetend welke wijn u moet nemen? Ook de internetbedrijven kunnen u hiervan voorzien. Er zijn een aantal goede internetbedrijven waar u rode wijn kunt bestellen, ook hebben deze scherpe prijzen en zijn zij qua prijs concurrerend met de supermarkten. De online wijnhandelaren zijn de supermarkten voorbij gestreefd op het gebied van wijn verkopen. De wijnbeschrijvingen zijn online velen malen uitgebreider, en men kan direct met de bedrijven bellen indien zij meer informatie over een bepaalde wijn willen hebben. Waar in de supermarkten veelal medewerkers zoals studenten zonder wijnkennis rondlopen zijn de internetbedrijven hier volledig in gespecialiseerd. Kortom; zowel de service, kwaliteit als de prijs van wijn is online beter dan in de supermarkten of ketens daarvan die wijn aanbieden! Indien iemand ergens een lekkere wijn proeft gaat deze hier online naar op zoek. De online verloop van wijnen gaat de komende jaren drastisch toenemen. De consument kan via internet op zoek naar de juiste wijn en kan deze op hem voor haar of hem zo goedkoop mogelijke manier kopen.

“Verwachting is dat er steeds meer wijn via internet besteld gaat worden en de verkoop van wijn in supermarkten drastisch zal afnemen”.