Rode wijn gezond

Is rode wijn gezond of ongezond?
Over of rode wijn gezond of ongezond is gaan nogal wat geruchten in de rondte. Er zijn tal van onderzoeken gedaan over of rode wijn nou gezond is of ongezond. Om u inzicht te geven over de uitkomst van deze onderzoeken hebben wij deze gebundeld. Op deze pagina geven wij de feiten weer die er zijn omtrent rode wijn.

Feiten over het drinken van rode wijn

  • In rode wijn zit de stof tannine die uit de schillen en pitten van de druiven komen. Deze stoffen bevorderen de weerstand van een menselijk lichaam, hierdoor wordt je meer resistent tegen griep en verkoudheid.
  • Het bestanddeel resveratrol dat zit in rode wijn remt het menselijke verouderingsproces. Ook heeft dit bestanddeel een positieve werking op het tegengaan van diabetes, overgewicht, kanker en hart en vaatziekten.
  • De aanwezige resveratrol zorgt ervoor dat er na een lange periode van blootstaan aan luid lawaai er minder kans bestaat op gehoorverlies.
  • Rode wijn beschermt de mens extra tegen een hersenbloeding. Ook is bewezen dat nadat iemand een hersenbloeding heeft gekregen rode wijn de schade veroorzaakt door de bloedklonter in je hersenen kan beperken.
  • Het drinken van rode wijn verkleind de kans op longkanker bij rokers en ex-rokers. Een saillant detail hierbij is dat rokers die minimaal een glas rode wijn per dag drinken 60% minder kans op longkanker hebben dan mensen die nooit rode wijn drinken.
  • Het drinken van rode wijn verminderd het risico van niersteenvorming.

Dit zijn nogal een aantal feiten waardoor u kunt stellen dat het drinken van rode wijn gezond is. Echter geldt wel voor het drinken van rode wijn, zoals bij alles in het leven, dat teveel drinken ongezond is. Zolang u met mate blijft genieten van een paar glazen rode wijn per dag is er niets aan de hand, en hou dan vooral het bovenstaande in uw achterhoofd, dat laat u vast extra genieten.

Rode wijn gezond

 

 

   Proost, op uw gezondheid!