Wijn en zakelijk meeting

Goede wijn bij je zakelijke meeting
Als je een zakelijke afspraak hebt bij Wolfslaar met een belangrijke partner doe je er alles voor om goed voor de dag te komen. Je wilt dat het eten tip top is. Ook wil je graag je zakelijke partner een goede wijn serveren. Wat is nu echt een goede zakelijke rode wijn? Waar kun je mee aankomen en met wat absoluut niet.

Druifsoorten
Laten we beginnen bij het begin. Elke wijn heeft zijn eigen soort druiven. De zijn bij elke wijnsoort op een andere manier gebruikt. De druiven zorgen er niet voor of de wijn zoet of droog is. Als de wijn droog is, is het suikergehalte binnen die wijn lager. Bij een zoete rode wijn ligt het suiker percentage een stuk hoger. Afhankelijk van de suiker bepaal je hoe droog of zoet een wijn is. Op zakelijke gelegenheden tijdens een diner in Breda, vind ik droge rode wijn of port lekkerder serveren dan een zoete rode wijn. Een zoete rode wijn past meer bij een goedkoop etentje. Niet bij een zakelijke meeting. Met een port of eventuele sherry loopt je afspraak niet in het honderd en komt het naar mijn mening niet goedkoop over.

Het land van herkomst
Het land van herkomst bepaald de smaak en de prijs van je fles rode wijn. Je hebt wijnen uit Frankrijk, maar ook uit Argentinië of Australië. Elke wijn heeft zijn eigen karakter en heeft zijn bijzondere en minder bijzondere kanten.
Het serveren van de soort wijn
Het is belangrijk om in te schatten bij welk gerecht je een wijn serveert. Bij gevogelte hoort een andere wijn als bij het vlees gerecht. Natuurlijk schenk ook vaak een andere wijn als het aperitief. Dat zorgt voor een goed beeld bij de klant. Als je een toetjes of dessert eet zorg dan voor een zoete wijn. Dat past goed bij het dessert.

Houdbaarheid
Na het openen van de wijnfles is de wijn niet zolang meer houdbaar. Wijn oxideert namelijk als het met zuurstof in aanraking komt. Dat komt door het gistingsproces van suikers en de koolzuur die in de wijn zit. Je krijgt dan te maken met een alcoholische gisting. Hoe leger de fles is hoe korter je hem kunt bewaren. Wijn met meer suiker is langer houdbaar want daar gaat het gistingsproces minder snel.

Kurk
Als de kurk niet van goede kwaliteit is kan de rode wijn schimmelen. Dat wil je echt niet op een meeting. Je wilt het beste voor je toekomstige zakenpartner. Als de kurk muf ruikt is het niet verstandig om de fles te kopen, want dan is er een schimmel bij je rode wijn gekomen.

Glas
Om een goede indruk te maken op je zakenpartner is het van belang om de wijn in een goed en mooi glas te serveren. Goed glas laat zien dat je ook goed verzorgd bent.