Salentein wijn

Waarom is Salentein wijn zo populair onder de Nederlanders?
Dit komt omdat dit wijnhuis uit Argentinië is opgericht door Mijndert Pon, een Nederlandse zakenman. De wortels van de wijnstokken lagen er al voordat meneer Pon vanaf 1997 begon met het exploiteren van Bodegas Salentein. Druivensoorten die worden verbouwd zijn Chardonnay, Pinot Noir en Sauvignon Blanc. Inmiddels worden deze druivensoorten geoogst van drie verschillende wijngaarden. Dit zijn wijngaard San Pablo, wijngaard La Pampa en wijngaard El Oasis. De regio waar deze wijngaarden gevestigd zijn is perfect om wijn te verbouwen. De Zuid Amerikaanse wijnen liggen 8 meter onder de grond om op ideale temperatuur in houten vaten te rijpen voordat ze verkocht worden.

Bodegas Salentein heeft diverse wijn awards in de wacht weten te slepen!
Bodegas Salentein heeft diverse wijn awards gewonnen. De Malbec van de oogst van 2013 afkomstig van dit wijnhuis is in 2014 bekroond met een zilveren medaille op de China Wine and Spirits Awards. Dit is de meest prestigieuze wijncompetitie van Azië. In 2012 won de Portillo Malbec 2011 The Dacanter International Trophy. Europa ’s meest prestigieuze wijnwedstrijd. Het winnen van deze twee wijnawards is een wereldprestatie voor dit Argentijns wijnhuis. De bekendheid die voortkwam uit het winnen van onder andere deze wijnwedstrijden heeft er mede voor gezorgd dat Salentein wijn wereldwijd populair is. De oogst van dit wijnhuis is al verkocht voordat de druiven geoogst worden.

Waar kan ik Salentein wijn kopen?
Er zijn tal van web winkeliers die Salentein wijn online verkopen. Verbunt Wijnkopers is de Nederlandse wijnimporteur die gebonden is aan dit wijnbedrijf en verspreidt Salentein wijnen verder onder de Nederlandse wijnhandelaren. Wijnen van wijnhuis Salentein staan bekend om de hoge kwaliteit. Doordat deze wijnen de laatste jaren qua populariteit geëxplodeerd zijn is de prijs kwaliteitsverhouding van deze wijnen helaas wat aan het afnemen. De alsmaar toenemende populariteit heeft geresulteerd in het feit dat de wijnen overgewaardeerd worden waardoor ze voor teveel geld worden aangeboden op de Nederlandse markt.