Franse wijnstreken

De Franse wijnen zijn de populairste van de wereld, Frankrijk is een echt wijnland met verschillende toonaangevende Franse wijnstreken. Deze zijn dan ook erg populair en geliefd bij andere landen voor import. De Fransen maken al eeuwen lang diverse wijnen van topklasse. De wetgeving is de strengste ter wereld en controleert de kwaliteit van de wijnen ook nauwkeurig. Frankrijk stelt een reglement vast waaraan de wijnen moeten voldoen zoals; een afgebakend productie gebied, de gebruikte druivenrassen en de maximum opbrengst per hectare.

Bordeaux

De wereld beroemde Franse wijnstreek Bordeaux is opgedeeld in verschillende wijndistricten. Deze gebieden hebben dan ook weer hun eigen wijnsoorten, welke zijn onderverdeeld in verschillende classificatiesystemen. De Château Margaux is één van de beroemdste wijnen ter wereld, deze is wordt gemaakt in bij het plaatsje Margaux wat in het Bordeaux gebied ligt. Deze wijn is bijvoorbeeld te bestellen in het Oosterhoutse wijncafe Tante Margaux.

Rhone

Het Rhônedal is de oudste wijnstreek van Frankrijk, hoe de regio in 1950 16.000 hectare telde bestaat het tegenwoordig uit 80.000 hectare wijnvelden. Het is de derde grootste wijnstreek in Frankrijk en produceert ongeveer 450 miljoen flessen wijn per jaar. Deze bestaan uit maar liefst 23 soorten druivenrassen, geen enkel andere wijnstreek in Frankrijk telt zoveel verschillende druivenrassen als het Rhônedal.

Champagne

Champagne is de meest noordelijke wijnstreek in Frankrijk en staat bekend om zijn mousserende wijnen, ook wel bekend als Champagne. Wijnen uit deze regio zijn de enige wijnen ter wereld die de naam Champagne mogen dragen. Veel toeristen kiezen dit gebied als vakantiebestemming het ligt maar een paar honderd kilometer van de Nederlandse grens en geeft een prachtig decor voor fiets liefhebbers.

Bourgogne

Franse Wijnstreken zoals Bourgogne zijn ook erg in trek bij toeristen, het overnachten in een kasteel en dit combineren met het proeven van uw favorieten wijnen is een bijzondere belevenis. Kennismaken met de productie gebieden van deze wijnsoorten en workshops volgen tussen de wijnvelden zijn veel voorkomende activiteiten voor toeristen in de Bourgogne streek.